Kraljevski brunch s koruznim kruhom in avokadom

Sestavine:

koruzni kruh iz dopeke

1 avokado

1 žlica kisle smetane

limonin sok

jajce

sol

poper

česen v prahu

svež drobnjak

Kraljevski brunch s koruznim kruhom in avokadom

Avokado olupimo in z vilico pretlačimo. Dodamo kislo smetano, nekaj kapljic sveže stisnjenega limoninega soka, sol, poper in česen v prahu. Namaz damo za pol ure v hladilnik. V vmesnem času skuhamo trdo kuhano jajce in pripravimo koruzni kruh. Hlebec poškropimo z vodo in ga v pečini na 200 stopinj Celzija dopečemo. Po 15-18 minutah ga vzamemo iz pečice in pokrijemo z vlažno krpo. Počakamo, da se ohladi. Koruzni hlebec narežemo na tanke rezine. Na njih namažemo avokadov namaz, dodamo narezano kuhano jajce. Vse skupaj posejemo z nasekljanim drobnjakom.

Uživamo v kulinaričnem razvajanju.

Koruzni kruh

V notranjosti mehak in z zlato zapečeno hrustljavo skorjico je koruzni kruh eden najbolj iskanih in priljubljenih kruhov Hlebčkove pekarne. Njegove odlike so bile okronane z vsakoletnim zlatim priznanjem za odlično kakovost, s strani Gospodarske zbornice Slovenije. Nanj pa prisegajo tudi številni ljubitelji nekoliko slajšega okusa kruha, ki ga ustvari prav kombinacija koruzne z belo pšenično moko.
Naroči zdaj!

Še več receptov

KONTAKT

Hlebček d.o.o.
Ptujska cesta 74
2331 Pragersko

www.hlebcek.si

komerciala@hlebcek.si
02 803 72 39

PRIJAVI SE NA E-NOVICE

NAROČILO PO TELEFONU

Za naročilo po telefonu nas pokličite 02 803 72 39
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram