Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine hlebceknadom.com

Pogoji poslovanja

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine hlebceknadom.com so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) ter Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1).

S spletno trgovino hlebceknadom.com upravlja podjetje Hlebček d.o.o., Ptujska cesta 74, 2331 Pragersko, matična številka: 1614789000, davčna številka: SI14799723 (v nadaljevanju prodajalec).

Splošni pogoji poslovanja določajo na kakšne način deluje spletna trgovina hlebceknadom.com, kakšne so pravice in obveznosti uporabnika in trgovine, prav tako urejajo poslovni odnos med prodajalcem in kupcem.

Kupca zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavi v trenutku nakupa (oddaje spletnega naročila). Uporabnik je v postopku naročanja opozorjen na splošne pogoje poslovanja, ki veljajo na hlebceknadom.com, in z oddajo naročila potrdi svojo seznanjenost z njimi.

Splošne pogoje si lahko prenesete v pdf format TUKAJ.

Prodajalec si pridržuje pravico do spremembe pogojev kadarkoli in brez vnaprejšnjega obvestila.

 

Podatki o podjetju

Hlebček d.o.o.
Ptujska cesta 74
2331 Pragersko
info@hlebcek.si
00386 41 670 017

 

Varovanje osebnih podatkov

Več o varovanju osebnih podatkov si lahko preberete v Politiki zasebnosti.

 

Uporabniki

Za spletni nakup hlebceknadom.com ni potrebna spletna prijava. V spletni trgovini hlebceknadom.com  lahko nakupujete samo, če ste stari vsaj 18 let.

 

Dostopnost informacij

Kupcu bodo s strani prodajalca vedno na voljo naslednje informacije:

 • Podatki podjetja (naslov, matična številka, davčna številka, TRR).
 • Kontaktni podatki preko katerih je prodajalec na voljo v navedenem časovnem okvirju.
 • Bistvene lastnosti izdelkov (sestavine, alergeni).
 • Pogoji dostave (cena in časovni okvir).
 • Cene, ki morajo biti jasno in nedvoumno navedene. Prikazano mora biti, če je vključen DDV. Navedeni morajo biti tudi vsi dodatni stroški, ki vplivajo na končni znesek nakupa (npr. dostava).
 • Načini plačila.
 • Rok v katerem lahko kupec odstopi od pogodbe in kakšni so pogoji za odstop ( v skladu s 43.č ZVPot).
 • Pojasnilo postopka pritožbe, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi.

 

Ponudba artiklov in cene

Zaradi narave spletne prodaje se ponudba in cene v spletni trgovini hlebceknadom.com spreminjajo in sproti ažurirajo. Vse navedene cene izdelkov vsebujejo DDV (davek na dodano vrednost). Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti.

 

Spletno naročilo

Kupoprodajna pogodba med prodajalcem in kupcem se v spletni trgovini Hlebček sklene v trenutku, ko kupec s strani prodajalca prejme potrditveno e-sporočilo (z naslovom Vaše Hlebček naročilo je bilo sprejeto!) z vsemi podatki naročila. V tem trenutku postanejo cene in drugi pogoji, ki izhajajo iz spletnega naročila fiksirani in veljajo za obe strani – prodajalca in kupca. Za kupca se smatra oseba, ki je s svojimi podatki navedena pri oddaji naročila. Kasnejšega spreminjanja podatkov kupcu ni mogoče.

 

Rok dostave

Rok dostave je odvisen od lokacije dostave. Več o tem si lahko preberete TUKAJ.

 

Načini plačila

Kupcu so v spletni trgovini hlebceknadom.com na voljo različni načini plačila. Več o tem si lahko preberete TUKAJ.

 

Izdaja računa

Prodajalec ob dostavi in plačilu naročenih artiklov kupcu pošlje tudi račun, in sicer v fizični obliki. Na računu so razčlenjene cene naročenih izdelkov in vsi ostali stroški povezani s spletnim nakupom (npr. dostava).

V primeru osebnega prevzema na sedežu podjetja prejme kupec natisnjen račun za kupljene artikle ob prevzemu. Kupec prejme račun z vsako ločeno oddano naročilo posebej.

Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov pred oddajo spletnega naročila. Kasnejših sprememb na izdanem računu ne moremo upoštevati.

 

Postopek oddaje spletnega naročila

Oddaja spletnega naročila:

 1. V spletni trgovini kupec izbere izdelke in jih doda v košarico. Ob dodajanju dobi kupec obvestilo o tem, da je bil izdelek dodan v košarico. S klikom na prikaži »Košarico« je kupec preusmerjen v košarico.
 2. S klikom na »Nadaljuj na blagajno« je kupec preusmerjen v zaključek naročila.
 3. V tem koraku kupec vnese vse zahtevane podatke (ime, priimek, naslov, elektronski naslovf, telefonsko številko, izberi dostavo ali osebni prevzem in način plačila. Strinja se s splošnimi pogoji in s klikom na gumb »Kupite sedaj«, naročilo odda.

 

Odstranitev izdelka iz košarice:

Kupec v košarico dodaja izdelke iz spletne trgovine hlebceknadom.com. V košarici lahko izdelke s klikom na X, ki se nahaja levo od opisa izdelka, izdelke iz košarice tudi odstrani. Vsakemu dodanemu izdelku lahko kupec v košarici spremeni tudi količino. Lahko jo poveča s klikom na pušico gor ali zmanjša s klikom na puščico dol.

 

Postopek obveščanja o spletnem nakupu

Po oddaji naročila kupec na elektronski naslov, ki ga je vpisal ob oddaji naročila, prejme obvestilo, da je naročilo sprejeto. E-obvestilo vsebuje povzetek naročila in podatke naročnika.

Prodajalec lahko z namenom razjasnitve dileme ali preverjanja podatkov kupca pokliče na njegovo kontaktno telefonsko številko, oddano ob samem naročilu.

 

Pravica do odstopa od pogodbe

Ker gre za pogodbo sklenjeno na daljavo, ima kupec pravico, da v roku 14 dni podjetju na elektronski naslov info@hlebcek.si sporoči, da odstopa od pogodbe, brez da bi moral pri tem navesti razlog za svojo odločitev.

 

Varnostni ukrepi

Prodajalec uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov ter plačil.

 

Pravno obvestilo

Vsi podatki, slike artiklov, grafični in video elementi v spletni trgovini hlebceknadom.com so last podjetja Hlebček d.o.o. Vsi navedeni elementi so zaščiteni in jih ni dovoljeno reproducirati ali uporabljati brez predhodnega pisnega dovoljenja podjetja Hlebček d.o.o.

 

Omejitev odgovornosti

Prodajalec se po najboljših močeh trudi, da zagotavlja ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni v spletni trgovini hlebceknadom.com. Žal pa se lahko značilnosti izdelkov, cena rok dobave spremenijo tako hitro, da prodajalec ne uspe pravočasno ažurirati podatke na spletni strani. V taki situaciji bo prodajalec kupca obvestil o spremembah, mu omogočil odstop od pogodbe ali zamenjavo artikla.

 

Izključitev odgovornosti

Prodajalec si pridružuje pravico onemogočiti spletno stran ali dostop do nje zaradi tehničnih ali drugih težav ali vzdrževanja spletne trgovine. V primeru tehnične težave, ki vpliva na oddajo naročila, si naročnik pridržuje pravico do preklica oddanega naročila. V takem primeru bo prodajalec o tem obvestil kupca in ga seznanil z nadaljnjimi koraki.

 

Pritožbe in spori

Prodajalec spoštujem veljavno zakonodajo o varstvu podatkov in varstvu potrošnikov. V primeru težave lahko kupec odda svojo pritožbo na elektronski naslov info@hlebcek.si. Postopek obravnave je zaupen. Prodajalec bo v roku 5 delovnih dni, od prejema pritožbe, kupcu sporočil, da je prejel njegovo pritožbo in ga hkrati obvestil v kolikšnem času bo pritožbo obravnaval.

Prodajal si po najboljših močeh prizadeva, da se morebitni spori rešijo sporazumno. V primeru sodnega reševanja sporov je pristojno sodišče po stalnem prebivališču potrošnika.

 

Izvensodno reševanje sporov

V skladu z zakonskimi normativi ne priznavamo nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.

Prodajalec, ki kot ponudnik blaga omogoča spletno trgovino na območju Slovenije, na spletni strani objavlja povezavo do spletne platforme za spletno reševanje potrošniških sporov. Do platforme lahko potrošnik dostopa TUKAJ.

Navedeno izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.

 

Splošni pogoji veljajo od 9. 10. 2023 dalje.

KONTAKT

Hlebček d.o.o.
Ptujska cesta 74
2331 Pragersko

www.hlebcek.si

komerciala@hlebcek.si
02 803 72 39

PRIJAVI SE NA E-NOVICE

NAROČILO PO TELEFONU

Za naročilo po telefonu nas pokličite 02 803 72 39
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram