Jajčka po benediktinsko na Hlebčkovi kajzerici

Sestavine:

paket kajzeric iz dopeke

6 rezin slanine

6 jajčk za poširanje 

avokado

Holandska omaka: 

1 jajce

1 rumenjak 

200g masla 

3/4 žlice limoninega soka 

sol

poper 

 

Jajčka po benediktinsko na Hlebčkovi kajzerici

Najprej pripravimo kajzerice iz dopeke. Naložimo jih na pekač, obložen s peki papirjem in jih v vnaprej segreti pečici na 200 stopinj Celzija dopečemo 6-8 min. Nato se lotimo priprave t.i. holandske omake. Maslo stopimo, ne sme biti prevroče. V drugo višjo posodo damo jajce, rumenjak in poper. Vse skupaj s paličnim mešalnikom zmešamo. Med neprestanim mešanjemdodajmo maslo. Holandska omaka mora biti gosta in kremasta. Rezine slanine popečemo na ponvi. Pripravimo poširano jajce. Avokado narežemo na tanke rezina. Kajzerico vzdolžno prerežemo na polovico. Nanjo položimo rezino slanine, poširano jajce in holansko omako. Okrasimo z rezinami avokada.

Vaše brbončice bodo navdušene. Obljubimo.

Kajzerica

Zlato zapečena, s hrustljavo skorjico in mehko sredico se kar stopi v ustih. Večna kajzerica, ki je po svoji tipični obliki poznana med vsemi generacijami. Je nepozaben spremljevalec šolskih izletov in popotovanj. Nemalokrat je tudi del okusnih zajtrkov, najpomembnejših obrokov dneva. Svežo kajzerico z rezino sira in piščančjo salamo ter kislo kumarico obožujejo prav vsi.
Naroči zdaj!

Še več receptov

KONTAKT

Hlebček d.o.o.
Ptujska cesta 74
2331 Pragersko

www.hlebcek.si

komerciala@hlebcek.si
02 803 72 39

PRIJAVI SE NA E-NOVICE

NAROČILO PO TELEFONU

Za naročilo po telefonu nas pokličite 02 803 72 39
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram