TEHNOLOGIJA in NAVODILA ZA PEKO

DOSTAVA KRUHA? JE TO MOGOČE NAREDITI KVALITETNO?

Stalen razvoj v našem podjetju je omogočil tudi takšno prodajo. Dostavljalec vam bo pripeljal ali nastavil na dogovorjeno mesto paket – škatlo, v kateri boste našli v PET folijo pakirane izdelke, vsakega posebej oz po paketih, kot je napisano pri izdelkih.  Zraven boste dobili tudi navodila, kako posamezen izdelek speči v vaši domači pečici, račun za opravljene storitve in seveda deklaracijo.  Nekaj kuharskega občutka pa bo vseeno potrebno, saj nobena pečica ni popolnoma enaka. A to zagotovo ne bo delalo težav, v to smo prepričani.

IN KAKO DO SVEŽEGA KRUHA KAR IZ DOMAČE PEČICE?

Že od samega začetka je kruh in pekovsko pecivo v naši kulturi. V pekarni Hlebček že 30 let od obstoja razvijamo nove izdelke, nove tehnologije, nove okuse. Recepte razvijamo popolnoma na novo ali pa se opremo na kak recept naših babic, ga malenkost moderniziramo (ne preveč, saj želimo ohranjati tisto pravo domačnost). Rezultati so neverjetni.  Potrebe današnjega, hitrega sveta in izjemne zahtevnosti kupcev so razvoj peljale v smer, ko trgovine pečejo kruh kar same in tako kupec dobi svež kruh, kjer se svežina meri v minutah, ne urah. 

Ampak, zakaj bi se svežina morala meriti v minutah, če se lahko v sekundah ? Zato smo samo za VAS razvili nekatere izdelke, ki jih pripravimo do te mere, da vam jih lahko brez skrbi dostavimo na dom, vi pa v roku 3 do 4 dneh kruh, brez da ga zamrznete/odmrznete vzamete iz pakirne embalaže, dopečete v vaši domači pečici in rezultati so osupljivi. 

Popolnoma svež kruh, ki bo dober tudi jutri, če ga slučajno kaj ostane. A ga ne ostane veliko, verjemite! Zato vam obljubimo, da boste vsak dan jedli svež kruh, kot ga želite in ste ga bili vajeni.  Za VAS ga pripeljemo na dom, vi pa se boste odločili, kdaj boste razveselili svoje najdražje z vonjem po svežem, dobrem kruhu. 

TORTE IN SLAŠČICE

V našem podjetju ustvarjamo preko 250 različnih izdelkov. Vseh žal ne moremo dostaviti na dom, saj pri takšnem transportu ne moremo zagotoviti hladne verige. To pomeni, da ne moremo zagotoviti, da bo izdelek ves čas dostave na temperaturi do 5°C.  A vendar, naša želja seveda je, da tudi v teh časih ne bi bil nihče prikrajšan za sladke dobrote. V teh časih se je potrebno tudi razvajati. ​ Zato bomo naročila za torte in slaščice obravnavali vsako posebej v kontaktu z VAMI! Pišite nam na dostava@hlebcek.si 

NAVODILA ZA PEKO

Ko vam dostavimo paket, lahko izdelke brez zadržkov v originalni embalaži zadržite do 3 dni na sobni temperaturi. Sicerupamo, da vas bodo premamili prej, a vendar.

DO-PEKA IZDELKOV:

  1. KRUH – Specite ga na 190 stopinj 15-18 minut, v ogreti pečici. Spet odvisno od tega, koliko želite zapečenega. Da se skorjica ne izsuši, ga poškropite z vodo, preden ga daste v pečico. Pečenega pokrijete z vlažno bombažno krpo.
  2. PEKOVSKO PECIVO – Poškropite z vodo in jih specite na 190 stopinj cca 6-8 minut, v ogreti pečici. Odvisno od tega, kako želite zapečene. Ko jih vzamete iz pečice, jih pokrijete z vlažno bombažno krpo.
  3. OMA ZINKA PRIPOROČA – Če želite mehke kajzerice in žemlje, jih obilno poškropite z vodo (lahko tudi za trenutek potopite v vodo) in jih specite na 190 stopinj cca 6-8 minut. Odvisno od tega, kako želite zapečene. Če želite hrustljave, jih samo malo poškropite in jih specite na 190 stopinj 6-8 minut. Ko jih vzamete iz pečice, jih pokrijete z bombažno krpo.

VSAK ZAKAJ IMA SVOJ ZATO…

V profesionalnih pečeh imamo možnost pare, da se skorjica neizsuši. Ket te možnosti doma ni, priporočamo, da kruh in pekovsko pecivo po tem, ko ga vzamete iz pečice, pokrijete z bombažno krpo. Ko se ohladi, ga hranite kot vedno: v bombažni ali papirnati vrečki ali pa v posodi, ki je namenjena shranjevanju kruha.

Zelo je pomembno, da pustite, da se kruh ohladi in ga ne zapirate v vrečko ali posodo, ko je še topel. Seveda odsvetujemo, da pojeste še topel kruh…če pa že, pa ne preveč 🙂

Uživajte in vabljeni na našo fb stran https://www.facebook.com/hlebcek/, da nam pošljete slike vašega doma šečenega kruha. Lahko pa kar na email: dostava@hlebcek.si

Pol pečen kruh je sam po sebi neoporečen. Se pravi, da ga lahko pojeste brez škode za telo. Ampak..če ga dopečete, se razvijajo pravi okusi. Kruh je mehak in svež, polnega okusa. Prav tako je zelo pomembno tudi to, da je varen. Pri nas je polpečen in spakiran v sterilnem okolju, vi ga sami pri sebi še dopečete. To je najvišja stopnja varnosti, ki jo lahko dobite.

Želimo vam obilo užitkov ob sveže pečenem kruhu in vas sevda vabimo v ponoven obisk naše sletne trgovine www.hlebceknadom.com.

Ostanite zdravi

Kolektiv Pekarne Hlebček